Workshop Flitslicht op Locatie
 

Info

Blog

Workshop Flitslicht op locatie


Water

Birds Perspective

Locatie

Studio

Curves on Curves

Movies


Contact:
info@markderoophotography.com

Workshop Meer Info Apparatuur


Voor wie?
De workshop flitslicht op locatie is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Deze workshop geeft je een kijkje in de keuken van een professionele fotograaf met veel ervaring. Beginners leren hierbij de basis en gevorderden kunnen hun werk verder verrijken.

Welke kennis heb ik nodig?
Ik ga ervan uit dat je de werking van je camera kent.
Tijdens de workshop gebruiken we de instellingen: Sluitertijd, Diafragma, ISO, en Witbalans veelvuldig. Het is belangrijk dat je deze instellingen weet te vinden in je camera.

Modellen?
Bij de workshop wordt altijd een model ingezet met ruime poseer ervaring. Een ervaren model zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de poses van het model. Dit geeft jou de ruimte om je te focussen op de techniek en om hetgeen wat je net hebt geleerd toe te passen. Het model poseert ten allen tijden gekleed.

Is jouw opzet een portfolio shootdag?
Nee, mijn opzet is niet om een portfoliodag te houden. De term workshop die ik hanteer is nog echt ouderwets bedoelt om er wat van op te steken. Aanvankelijk begin ik met een diepgaand verhaal over licht en gebruik, daarna ga ik settings bouwen met ieder hun eigen uitleg. Het model is echter wel mooi gestyled, en ja, de foto's kunnen als portfoliowaardig worden gezien. Ben je iemand die komt om het model, dan kan het uitlopen op een teleurstelling.

Het weer:
Ook bij slecht weer gaat de workshop door. Je gaat ervaren dat slecht weer geen belemmering hoeft te zijn bij het fotograferen op locatie. Het weer kun je zelfs in je voordeel gebruiken! Om buiten comfortabel te kunnen werken wordt er gezorgd voor een tent bij nat weer en bij koudere dagen worden warme dranken verzorgd.

Uit hoeveel deelnemers bestaat de groep?
Het minimum aantal deelnemers is 6 personen. Het maximaal is 8 personen. Grotere groepen zijn in overleg mogelijk.

Wat heb ik nodig?
Een camera met een lens tussen de 35 en 200mm. Ieder cameratype met een hotshoe voldoet. Twijfel je of jouw camera voldoet? Neem gerust contact op. Tijdens de workshop gebruiken ikzelf het brandpuntbereik van 100mm tot 200mm het meest.
Ik regel de verlichting voor die dag.

Mag ik eigen flitsers meenemen?
Ik verzorg op de workshopdag de verlichting. Wil je eigen apparatuur meenemen, overleg dan even met mij van tevoren. Doorgaans vind ik niet dat het de bedoeling is, omdat het het tempo uit de workshop haalt. En iedereen op je staat te wachten.

Hoe stuur ik jouw flitsers aan?
Ik maak gebruik van pocket wizard, dit is een universele trigger die je op de hotshoe van je camera monteerd. Deze trigger heeft een x-sync van max 1/200ste.

Ik zie dat je met 1200ws flitsers werkt, die heb ikzelf niet!
Ik werk inderdaad met flitsers die tot 1200ws kunnen. Maar het is een denkfout om meteen aan te nemen dat ik zulke vermogens ook ga gebruiken op de workshop. Mijn missie is doorgaans om het vermogen laag te houden. Dit maakt dat de batterijen het lang uithouden, en de laadtijden lekker snel. Ik bekijk de workshop vanuit jullie perspectief, en wil zoveel mogelijk uit weinig halen. Zodat het iedereen blijft aanspreken.

Wanneer is mijn aanmelding definitief?
Bij aanmelding stuur ik een factuur toe die binnen de gestelde termijn dient te worden betaald. De aanmelding is definitief als de betaling is voldaan. Jouw plek wordt gereserveerd tot de vervaldatum van de factuur. Indien de factuur niet is voldaan binnen de gestelde termijn dan vervalt je aanmelding voor de workshop.

Ik heb tijdelijk geen camera, wat nu?
Tijdens de workshop is een reserve camera aanwezig. Dit in de vorm van een Canon EOS 5Dmk2. Deze camera behoeft CF geheugenkaarten. Ook zijn er diverse Canon lenzen aanwezig. Werk je zelf met het merk Canon? Test een van mijn lenzen gerust op je eigen camerabody!

Ik wil deze workshop graag kado doen aan een vriend of partner
Het komt met regelmaat voor dat mensen deze workshop kado krijgen. Wil je deze workshop kado doen, neem dan contact met me op. We houden alle communicatie tussen ons zodat de verrassing verzekerd blijft.

Geef je ook kortingen? (last minute)
Nee, dat doe ik niet. Er zijn en komen geen stuntacties. Ik sta achter mijn product, dat scherp geprijst in de markt staat. Daarnaast vind ik het niet eerlijk naar andere deelnemers.
Mocht een gelegenheid ooit niet helemaal vullen is dat mijn verlies.

Opgeven kan via het volgende e-mailadres:
info@markderoophotography.com

Of contacteer mij via Facebook:
http://www.facebook.com/markderoophotography